home

Iuliana Rîpanu şi-a descoperit pasiunea pentru arta plastică încă din copilărie, iar în 2005 a absolvit Liceul de Artă Braşov, secţia ceramică. Contactul cu desenul, pictura şi modelajul i-au deschis o perspectivă creativă şi plină de sensuri asupra lumii.

Conştientă de talentele, înclinaţiile, aptitudinile cu care ne naştem fiecare, alege în 2007 să-şi dezvolte o alta latură a personalităţii: afinitatea pentru copii şi uşurinţa de a comunica cu ei. Astfel, în 2010, este licenţiată a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar.

Într-un mod armonios reuşeşte să îmbine cu uşurinţă arta şi lumea copiilor, pictând camere pentru copii sau grădiniţe.

 

"Lumea copiilor e o lume a luminii, căldurii, a bucuriei, a jocului, cântecului şi poveştilor. Culorile fac parte din viaţa lor şi sunt atraşi de acestea. Camera copilului este micul lui paradis, locul unde poate fi Peter Pan, Cenuşăreasa, Mica Sirenă, un căpitan curajos, o prinţesă frumoasă sau oricare alt personaj preferat.

Pictura pe perete le oferă copiilor posibilitatea să-i aibă pe eroii lor lângă ei. Copiii au nevoie de a se simţi în siguranţă în micul lor univers, de a fi înconjuraţi de animale mari sau mici, de păsări, insecte, de flori şi copaci, de un soare zâmbitor, de nori şi de stele.

Şi nu doar atât, culorile calde, vii, transmit bună dispoziţie, bucurie, linişte celor care le privesc. Practicarea cromoterapiei şi arterapiei demonstrează importanţa culorilor şi a formelor în echilibrul psihic şi în dezvoltarea personalităţii."